Македонци успешно водат балкански ресторан во Торонто

0
82

Ресторанот „Калифорнија“ се наоѓа во Торонто, Канада. По името, тој наликува на американски ресторан, но станува збор за место каде што се служи балканска храна.

Сопственици на ресторанот се Жанета и Драган Дамчевски, Македонци кои се преселиле во Канада. Тие го купиле ресторанот во 2006 година и вложиле 300.000 долари за да го реновираат. Ресторанот, кој претходно служел бургери и друга американска храна, почнал да нуди балканска храна. Сопружниците одлучиле да го задржат името за да ги зачуваат канадските гости.

Повеќе можете да прочитате ТУКА