Водици во Данска

0
89
Почитувани верници, браќа и сестри
Ве известуваме дека, на ден четврток, 19-ти Јануари 2023 во
10.00 часот ќе се одржи богослужба во црквата и ќе се крштава вода по повод на големиот празник Водици.
Потоа во 12.00 часот ќе се одржи традиционалното фрлање на крстот.
Ве очекуваме и се надеваме да бидеме во што поголем број за заеднички да го обележиме овој ден.
Адреса црква во 10.00 часот:
Mariendal Kirke, Nitivej 17, 2000 Frederiksberg
Адреса фрлање крст во 12.00 часот:
Bellevue Strand, Klampenborg
Службата ке ја води Отец Зоран Брндески од Франкфурт
Со почит
УО на МПЦО “Св. Климент Охридски” Копенхаген