Учениците во етничкото училиште „11 Октомври“ во Јагуна ги учат македонскиот обичаи и традиции

0
159
СВАДБА МАКЕДОНСКА БРОЈ 2 !
Весел ден во нашето македонско училиште.
Сега сите ученици ги знаат македонските обичаи и изразија желба кога ќе пораснат да имаат традиционална македонска свадба.
Тоа е и нашата цел ние учителките да пренесуваме и развивање љубов кон македонскиот јазик,култура ,традиција, обичаи,и музика!
Браво за нашите ученици