Македонска литературна вечер во Москва

0
96

Руската преведувачка и афирматорка на македонската култура Олга Панкина продолжува со активностите поврзани со реализација на проектот „Читај ја Македонија!“.

Во библиотеката „А.Н. Толстој“ во Москва Олга Панкина ги запозна читателите со изданија на македонските автори чии дела излегоа во Русија во 2022 година.

Повеќе можете да прочитате ТУКА