МДД „Македонија“ од Ешален организира дочек на Стара нова година

0
115
Паричката е симбол на среќа, па затоа и се верува дека оној кој во своето парче ќе ја пронајде, тој во текот на претстојната година ќе биде и најсреќен.
Дата: 14-ти јануари 2023 година
Почеток: 19:00 часо
Место: Поли-Пите
Влез: 20,франци
Гости на вечерта: Групата, „Легато Бенд“
Програма:
• Добивка на златно ланче за најсреќниот добитник на златната
паричка, која се наоѓа во едно од лепчињата кои
се поделуват за сите присутни гости во салата.
• Традиција која ја друштвото „Македонија 30години ја негува
• Богата новогодишна томбола
• Изненадување на самата вечер
Спонзор на забавата со 1000’00 франци,
осигурителна компанија CSS Lausanne, менаџер
Емил Мијалов.
Со почит, мдд „Македонија“Ешалан,