Во Сплит одржано предавање за македонско – хрватските врски

0
80
Предавање за македонско-хрватски културни допири „По патот на животот“, во рамки на Денот на македонската култура во Сплит. Предбожиќно и предновогодишно дружење со настапот на учениците од ООУ Скалице, Сплит, кои посетуваат македонски јазик и култура и доделување на новогодишни подароци. Настанот го организираше Македонското културно друштво „Македонија“ од Сплит, во своите простории.
Ви благодарам на сите за пријатното време!