Здружението на Македонци „Вардар“ од Ниш одбележува 20 години постоење

0
66

Денеска Здружението на Македонците „Вардар“ Ниш одбележува голем јубилеј – 20 години од формирањето. По тој повод организира Свечената академија, во среда 21.12.2022 година. г, од 18:00 часот во Нишкиот културен центар, кога накратко ќе се осврнеме на резултатите постигнати во изминатите 20. година, доделете награди на заслужни поединци и уживајте во подготвената уметничка програма Ги очекуваме сите членови и симпатизери на Здружението на Академијата. Дојдете, затоа што Здружението на Македонците е здружение за добро расположение.