ОМД со честитки за македонските ученици кои победија на 19та Меѓународна Научна Олимпијада

0
205
Македонските млади суперѕвезди!
УМД им честита на македонските средношколци за победата на 19-тата Меѓународна научна олимпијада (ИЈСО 2022), која се одржа од 2 до 12 декември 2022 година во Богота, Колумбија, на која Македонија и нејзините ученици се одржаа се очекува од 2017 година.
Македонските ученици освоија 4 бронзени медали:
• Искра Нечаковска, ученичка во гимназијата „Јосип Броз Тито“ – Битола
• Теона Ана Георгиевска, ученик во прва година во ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје
• Даниел Христов, ученик во прва година во СОУ „Славчо Стојменски“ – Штип
• Михаил Шапчески, ученик во прва година во ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје
Обединета македонска дијаспора секогаш ќе се фокусира на младинските програми и се надевам ќе може да ги поддржи сите!
Македонската младина е македонската иднина!