Наш иселеник од Австралија претставен во новиот број на „ СТОЖЕР“

0
104

Драги мои соработници, Македонци,
Чест ми е да ви го испратам списанието “Стожер” дело на ДПМ во електронска форма, во кое на неговите страници покрај бројни поети и писатели застапен сум и јас со дел на записи од мојата монографска книга “Ова е мојот живот” која излезе од печат
неодамна во издание на Македонското литературно друство “Григор Прличев” од Сиднеј, а со рецензија и промоција на проф. д-р Димитар Пандев во Охрид, а со промоција на Др Васил Тулевски во Сиднеј.
Благодарност до сите кои на некој начин ја помогнаа книгата да блесне со својот сјај
и квалитет и во Македонија и во Австралија. Бидете благословени и потрудете се да ја сочуваме татковината со нејзиниот јазик, историја и култура!
Од вашиот сонародник, Страдалник по Македонија
Иван Трпоски

Содржината на списанието „СТОЖЕР“ можете да прочитате ТУКА