Нова генерација матуранти по македонски јазик во Нов Јужен Велс

0
79
Честито матуранти!!!
Но, зошто бројот на ученици и интересот за изучување на мајчиниот јазик опаѓа? Дознајте од разговорот со наставничката Славица Ристевска од средното училиште за јазици “Когара”.