Здружението на Македонци „Свети Кирил и Методиј“ од Нови Сад одржа јавен час „Добре дојдовте на македонски јазик“

0
155

Вчера вечер во просториите на нашето Здружение се одржа јавен час под мото „Добре дојдовте на македонскиот јазик“.
За сите љубители на македонскиот јазик кои не беа во можност лично да присуствуваат на часот снимен е прилог кој ќе се емитува во емисијата „Македонско сонце“.