Во Париз се организираат „Денови на македонската култура“

0
127

Француските изданија на книгите „Страв од варвари“ од Петар Андоновски, „Мојот маж“ од Румена Бужаровска и книга со есеи од Горан Стефановски ќе бидат промовирани денеска во 15.45 часот во просториите на институтот Inalco во Париз. Сите изданија се во превод на Марија Бежановска, a настанот е во рамки на програмата „Македонски денови“.

Повеќе можете да прочитате ТУКА