Во МПЦ „Рождество на Пресвета Богородица“ во Детроит одржано осветување на нови антиминси

0
75

На 30 ноември 2022 г., во катедралниот храм ,,Рождество на Пресвета Богородица” во Стерлинг Хајтс, Мичиген, се изврши редок и посебен чин на осветување на нови антиминси за Американско-канадската македонска православна епархија и Божествена Литургија, чиноначалствувана од Митрополитот Методиј во сослужение на сите свештеници од епархијата.