МАКЕДОНСКА ЗАБАВА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДРУШТВОТО „МАК-МЕЛ“ ОД БУРГДОРФ

0
115

На 12 ноември 2022 година во организација на друштвото МАК – МЕЛ од Бургдорф, во Ториген, Швајцарија, се одржа голема македонска забава на која присуствуваа македонци од цела Швајцарија.
Оваа година собирот беше посетен од страна на градоначалникот на општина Чашка, Горан Стојановски и претседателот на Советот, Тале Мишкоски, бидејќи најголем број на членовите од друштвото потекнуваат од оваа општина. Друштвото МАК-МЕЛ од Бургдорф постои повеќе од 25 години благодарение на заложбата од страна на престедателот Ердован Етоски.

Повеќе можете да видете на следниот линк :