ЈОРДАН БИТОВ СТАНА ЦЕЛОСЕН СОПСТВЕНИК НА ВЕСНИКОТ „ТОРОНТО СТАР“

0
109

Јордан Битов е син на Џон Битов, еден од најбогатите луѓе во Канада со македонско потекло и борец за македонската кауза. Тој стана целосен сопственик на весникот „Торонто стар“ и компанијата „Торстар“.