Поделбата на писатели од татковината и во странство е вештачка и непотребна, сметаат македонските автори

0
83

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Повеќе можете да прочитате ТУКА