На денешен ден, во 1939 година во Хрватска е отпечатена збирката „Бели мугри“ од Кочо Рацин

0
65

На денешен ден, во 1939 г. во Хрватска излезе од печат стихозбирката „Бели мугри“ од Кочо Рацин, антологија на болките и страдањата на македонскиот народ.

Збирката претставува извонредна поетска слика на најтипичните социјални појави во Македонија пред почетокот на Втората светска војна.

Повеќе можете да прочитате ТУКА