Во КИЦ на Македонија во Загреб отворени изложбите посветени на Љубомир Бранѓолица

0
80

Во Културно-информативниот центар на Македонија во Загреб од завчера отворени се изложби на уметници од нашата држава.

Станува збор за изложбата на акварели на Марија Светиева и Виктор Брангјолица и изложбата „Каламота подалеку од светлината” на Влахо Бранѓолица по повод 90 години од раѓањето на истакнатиот композитор Љубомир Бранѓолица.

Повеќе можете да прочитате ТУКА