ПРОСЛАВЕНА 30-ГОДИШНИНА НА МКД „МАКЕДОНИЈА“ ОД ЉУБЉАНА

0
83
МКД „Македонија“ Љубљана, најстарото малцинско културно друштво во Словенија, со свечена академија ја прослави 30 – годишнината од своето постоење. 
На Свечената академија настапија еминентни културни работници со македонски корени, кои живеат во Словенија, а се одржа во саботата, на 19.11.2022 во Витешката дворана, Крижанке Љубљана.