Татковинска промоција

0
65
Заврши македонскиот фестивал на храната во Yarraville Gardens Најуспешна презентација на македонската храна, култура и традиција со рекорден број на посетители кои не сакаа овој фестивал да заврши….и по деветти пат потврдивме дека сме организирани, сложни и ја сакаме, негуваме, продолжуваме македонската традиција иако далеку од родната земја. One of the best Macedonian food festival this year in Yarraville Gardens organized by Macedonian Australian Community organization.
Импресивни настапи на Културно уметничките друштва “Јане Сандански” “Гоце Делчев”, “Светлост”, Bendjo Academy, Vietnamese dancing group, Seko band, Сања Ристевска од Македонија, Вера Трајковски, Лидија Јаневска, Васко, Амел, Џесика Стојчевска, Петар Дамчевски, Македонче, Иван Радевски, Татјана Лазаревска и Новица Василевски.