Новогодишни пакетчиња за најмладите во Виена

0
602
Почитувани пријaтели,
традицијата продолжува !!!
Нашата црковна општина во Виена по пауза од две години поради пандемијата повторно ќе ја организира новогодишната детска манифестација „ДЕДО МРАЗ ЌЕ ДОЈДЕ И КАЈ НАС“ со делење на новогодишни пакетчиња и фотографирање со дедо мраз.
КОГА?КАДЕ?КАКО?
Недела, 11.12.2022 година
Почеток од 12:00 часот
Локација:
Siemensstrasse 26, 1210 Wien
ЦЕНАТА НА ПАКЕТЧИЊАТА Е – 15,- €
_________________________________________________
Резервации и нарачки на пакетчиња:
+43 (0)664 62 85 560
(информации и уплата за МК-Spende)
Јавете се поскоро бидејќи бројот на пакетчиња е ограничен!
Програма: музика, песнички, доаѓање и фотографирање со дедо мраз како и богата домашна трпеза со многу слатки за дечињата. (фотографиите ги добивате одма во салата)
Оваа година покрај тоа што ќе се забавуваме и сликаме со дедо мраз во Виена исто така ќе бидеме хумани (како лани) ќе подариме (средства) пакетчиња и усреќиме загрозени семејства во нашата Македонија.
Целта е, секој од нас, кој е во можност да донира € 15,- или повеќе (пр. колку што чини едно пакетче кај нас)
Сите вие кој сакате да бидете дел од ова хуманитарна акција, ве замолуваме средствата да ги уплатите или да ги донесете во црквата најдоцна до 18.12.2022 година.
Конто број за плаќање: Spende!
Mazedonischer Kulturverein St.NAUM OHRIDSKI
ERSTE BANK
IBAN: AT51 2011 1843 4952 9100
Назнака за плаќање: “DEDO MRAZ 2022”
Напомена: пријавување за забавата и пакетче, задолжително телефонски, на конто уплатите се за Македонија)
Со почит,
ЦУО на МПЦО „Свети Наум Охридски“ Виена
За дополнителни информации,
прашања, предлози и спонзори:
0676/879935078
43 (0)676/4926733
MKV “Hl. Naum v. Ohrid”
Siemennstrasse 26, 1210 Wien
ZVR: 839707558
Viena@mpee.mk