54 медали за Македонија во традиционално карате на ИТКФ Светскиот шампионат

0
86

Македонската репрезентација во традиционално карате освои вкупно 54 медали – 19 златни, 14 сребрени и 21 бронзени медали на 21. ИТКФ светскиот шампионат за ветерани, сениори, младинци, јуниори и кадети како и на 1. ИТКФ Светски куп за деца „Хидетака Нишијама“ кој се одржа на викендот во Скопје.