ПОРАНЕШНАТА СВЕТСКА ШАМПИОНКА ДИВНА ПЕШИЌ ОТВОРИ ГАЛЕРИЈА ВО САД

0
126

Своевремено беше најдобрата македонска стрелачка и во исто време сликарка, Дивна Пешиќ веќе подолг период живее во Америка со сопругот Блаже и синовите Стефан и Виктор и освен со сликарство не се занимава со ништо друго.

– Мојот животен сопатник и мојата вистинска љубов, Блаже, го пронајдов на 33 години, иако се знаевме од деца во Кавадарци и сме иста генерација, сепак судбината не спои во Њујорк, многу подоцна, изјави во една прилика Дивна и додаде:

Децата дојдоа спонтано, како производ на нашата љубов, па Стефан го родив на 34 години, Виктор на 36, и со оглед на возраста пресреќна сум што родив две здрави и прави деца и без потешкотии.