Македонското учителско друштво на Викторија одржа работилница на тема: „Македонски: Втор јазик или наследен јазик“

0
77

Во неделата Македонското учителско друштво на Викторија одржа работилница на тема: „Македонски: Втор јазик или наследен јазик“. Предавач беше искусната професорка Вики Грас-Ферер која на многу интересен начин ги запозна наставничките со различни стратегии во јазичната настава.