Илина Арсова за животот во САД и докторските студии: „ Го живеам својот сон, но едвај чекам да се вратам во Македонија“

0
100

„Предавам половина работно време на Универзитетот во Тенеси и учам речиси цело останато време. Не беше лесна самата транзиција, особено ако ви кажам дека магистерските студии ги завршив во 2008 година. Во Ноксвил климата навистина ми се допаѓа и ме потсетува на дома. Сега е есен, се менуваат боите на дрвјата и златесто-бакарни лисје шушкаат по улиците. Во однос на моето темпо, среќна сум што имам услови и редовно да тренирам…“, раскажува Илина Арсова за CRNOBELO.com за животот во САД.

Повеќе можете да прочитате ТУКА