Прослава за одбележување на 50 годишнината од основањето на МПЦО „Свети Димитрија Солунски“ во Волонгонг

0
96
Прославите по повод 50 години од Macedonian Orthodox Church и нејзината заедница, вклучија и церемонија за подигање знаме.
Македонската православна заедница на градот Голем Волонгонг е основана и регистрирана во 1967 година, но само вчера беа додадени уште два столбови со знаме пред нивната величествена црква.
Со додавање на знамето на Абориџин и знамето на градот Волонгонг, црквата покажува нивна почит и почит кон тие ентитети.
Претседателот на Црквата Лу Стефановски рече: „Добро е завршено поради да му оддадеме почит на градот Волонгонг. Искрено требаше да го направиме ова пред години, но никогаш не е доцна и, го признаваме чичко Ричард Дејвис и луѓето од Првите Нации, кои дефинитивно се вистинските чувари на оваа земја и земја во која живееме. “