Македонците од Загреб ги пречекаа ултрамаратонците од Македонија

0
175

Члановите на Советот на македонското национално малцинство за Град Загреб, предводени од председателката Катерина Зековиќ и во придружба на парохискиот свештеник протојереј ставрофор Кирко Велински ги пречекаа учесниците на Ултрамаратонот Нова Градишка – Крушево, кои оваа година по 15 ти пат го трчаат маратонот во чест на Тоше Проески.

По посетата на новоизградената црква св. Злата Мегленска во Загреб и упатениот благослов од свештеникот, Советот за маратонците  во новата друштвено-културна сала која носи име Тоше Проески, во негова чест, организираше  дружење со  појадок. Маратонците ги поздрави и директорката на македонскиот културен центар во Загреб проф. д-р Наталија Поповска.

Со почит,

Катерина Зековиќ,

Претседателка на Советот на МНМ ГЗ