Изложбата „Земјата во нашите џебови“ од Невена Алексовски во Скопје

0
81

Невена Алексовски е словенечка уметница со македонско потекло, активна на словенечката независна уметничка сцена со бројни самостојни и групни изложби. Со изложбата „Земјата во нашите џебови“ ги истражува нејзините семејни корени, потеклото и припадноста и на односот кон земјата.

Повеќе можете да прочитате ТУКА