МКД „Свети Кирил и Методиј – Линц“ со нов проект за интеграција и образование

0
95
Почитувани членови и симпатизери на МКД.”Св.Кирил и Методиј”.
Нашето друштво во соработка со VHS(Volkshochschule) OÖ, покренуваме проект (Мама lernt Deutsch) во полето на интеграција и образованието.
Овој проект се однесува за мајки,жени који што имаат потреба од полесно совладување на германски јазик.
За повеќе информации :
Г. Камчева Елена: 0660 4794 118
Со почит управниот одбор на МКД.”Св.Кирил и Методиј”.
Да се подсетиме на првата генерација од овој проект.