Повик за изучување на македонскиот јазик во Училиштето за јазици во Викторија

0
127

Имам македонско потекло, па затоа ми е важно да го задржам тој дел од мојот идентитет и културните врски. ВСЛ ми даде одлична можност да научам македонски јазик во сабота и да се поврзам со македонската заедница. Уживав во динамичната природа на часовите, формирав силни пријателства и изградив вредни врски. Успеав да растам и да комуницирам со поширока мрежа на луѓе. Следењето друг јазик е исклучително збогатувачко и надградувачко искуство затоа што сега можам самоуверено да комуницирам на македонски јазик. Имам посилно разбирање за македонската историја, култура и традиции. Силно би ги охрабрил помладите студенти да станат двојазични бидејќи тоа е вредно во животот. Имајте отворен ум, бидете посветени и работете напорно бидејќи вреди. Јазичните вештини и културното знаење што ги стекнав ќе отворат врати за нови работни и социјални можности. Кој знае што ќе донесе иднината!