Учесничката на Иселеничката ликовна колонија „Крушево 2022“ Ирена Паскали со самостојна изложба во Скопје

0
95

Со особена чест Ве покануваме на отворањето на изложбата

                    ” Moving Images in stormy Times “

                  ИРЕНА ПАСКАЛИ од Келн (Германија) 

                         Галерија „КО-РА“ – голем салон

                            (вторник) 04.10.2022 во 19.00

              Ј.У. Дом на култура„Кочо Рацин“ – Скопје

                               улица: Димитрие Чупоскки 20а

                    наспроти Гимназија Јосип Броз Тито  во Центар

Ирена Паскали е родена во Охрид, 1969. Дипломира на Ликовна Академија во Скопје, ФЛУ.

Магистрира  на Академија за медијални уметности во Келн,Германија Academy of Media Arts Colon, Germany, Германија

Има реализирано бројни самостојни изложби и учество во бројни групни изложби од интернационален карактер.

Добитник е на интернационални резиденции, стипендии, награди.

Работи во повеќе медиуми, видео, фотографија, инсталација, цртеж.

Проектот е подржан од Град Скопје и од Ј.У.Дом на култура „Кочо Рацин’ -Скопје.

Повеќе информации на веб страната

www.paskali- i.de