Во организација на Советот на Македонското национално малцинство за Град Загреб свечено беше одбележан Денот на независноста на Република Северна Македонија 8.септември.

0
97

На свеченоста присуствуваа директорката на МКИЦ во Загреб, проф.др.Наталија Поповска,македонскиот свештеник протоереј

ставрофор Кирко Велински,наставничката по македонски јазик г-ѓа Деспина Белчовска Велинска,членови на МКД Охридски бисер и др. гости

Свеченоста беше збогатена со изложба на пејзажни слики на аматерскиот сликар Димче Величковски,инструментален настап на

Стевко Качуров и Сафиудин Алимоски и рецитал на ученичката Ангела Иванова.