Здружение на граѓани од Македонско Национално Малцинство во Република Србија „ИЛИНДЕН“ од Лесковац

0
191

Во учебната година 2022/23 македонскиот јазик со елементи на национална култура во две училишта во Лесковац го изучуваат 195 дечиња. Здружението со гордост објавува дека секоја година бројот на деца што го учат македонскиот јазик се зголемува.