Ивана Илоски од Сиднеј истрча 101,2 км околу Охридското езеро

0
171

Маратонот кој траеше 11 часа околу небесното синило на Охридското езеро е несекојдневен подвиг, но за оваа искусна алтелтичарка трчањето на долги далечини, особено како ова низ природните убавини на Охрид, е незаменливо чувство