Во склоп на „Деновите на македонска култура“, во организација на Здружението на Македонци „Вардар“ од Ниш ќе се изведе монодрамата „Офицер со роза“

0
114

Во рамките на  “Ден на македонската култура”, Здружението на Македонците “Вардар” Ниш во соработка со Народната библиотека “Стеван Сремац” најавува уште една прекрасна вечер за петок 16.09.2022 година во 18.00 часот, кога монодрамата “Офицер со розата” ќе биде изведена бесплатно во Народната библиотека “Стеван Сремац” за нашите граѓани. Приказната е особено интересна за актерските обожаватели и за оние кои сакаат или се на пат да станат актери. Ве очекуваме со авторот и изведувачот на монодрамата Соња Конески Жугиќ.