Одржан состанок на македонските друштва во Швајцарија

0
132

ПРЕДИЗБОРЕН СОСТАНОКОТ НА ЗМД,

Досегашниот претседател на заедницата на македонските друштва од Швајцарија Живко Атанасов, денес во Ешалан го одржа својот последен состанок со членовите на друштвото „Македонија“. Присутните гости на состанок изразија благодарност до претседатело Живко Атанасов за несебичното залагање, посветеноста и времето поминатао во македонската заедница од Швајцарија. Во знак на благодарност Друштвото „Македонија“на Живко му ја подари книгата „мдд Македонија Ешалан“, монографија печатена по повод 30 годишниот јубилеј на друштвото.

До следното изборно собраније заедницата ќе ја води заменик претседател, заедно со друштвото „Македонија“, који ќе го организират следното изборно собрание во просториите на МПЦ Тринген .

После состанокот домакините приредија работен ручок со претседателот Атанасов во знак на почит, соработка и маѓусебно помагање.

Од името на мдд „Македониј” Ешалан, голема благодарност до ФК „Македонија“од ФЕ (РЕУ), за гостопринството и убавиот ручек организиран од фудбалската екипа.

Честитка за големата победата на фудбалската екипа „Македонија“ФЕ (ЕЕУ), натпреварот кој се одигра недела од 10 часот.

Покровител на состанокот друштвото „Македонија“ од Ешалан.