Започна наставата по македонски јазик во МПЦ „Свети Климент Охридски“ во Торонто

0
154

Првиот училишен ден во неделното училиште по македонски јазик при црквата Св.Климент Охридски во Торонто и доделување икони и книги на младите македонци кои успешно ја звршија учебната година во средните и високите канадски училишта.