Во Сиднеј ќе се одржи промоција на книга за Методија Андонов Ченто

0
124

СООПШТЕНИЕ

Македонското литературно друштво „Григор Прличев“ и Македонското социјално

друштво „Методија Андонов Ченто“ од Сиднеј ги поканува заинтересираните да

дојдат на промоцијата на книгата:

„МЕТОДИЈА АНДОНОВ ЧЕНТО“

од Фиданка Танаскова

Промотор на книгата ќе биде М-р Душан Ристевски.

Книгата е издадена двојазично со помош на повеќе македонски бизнисмени а главен

спонзор е Македонското социјално друштво „Методија Андонов Ченто“ од Сиднеј.

Промоцијата ќе се одржи во петок, 16 септември 2022 год. со почеток во 18.30 часот

во просториите на Македонскиот спортски центар „Илинден“ што се наоѓа на

West botany Street во Rockdale.

Сите сте добредојдени – влезот е слободен.

Од Управите на:

Литературното друштво „Григор Прличев“ и

Прилепското друштво „М.А.Ченто“