Во сабота ќе се одржи Охридскиот пливачки маратон, а ќе има и бројни пропратни содржини

0
120

По неизвесноста околу неговото одржување годинава, сепак на патеката „Климе Савин“ од Св. Наум до Охрид, во должина од 25 километри, ќе пливаат осум натпреварувачи во машка и женска конкуренција, од пет земји. Покрај трката ќе има и допоплнителни содржини, во насока на збогатување на понудата и враќање на изгубениот сјај на маратонот, рече Ристе Јанкоски, претседател на организациониот одбор на маратонот.

Целиот текст прочитајте го ТУКА