Македонска културна и меѓугенерациска средба во Мелбурн

0
158

Учениците кои го изучуваат македонскиот јазик од средното училиште во Епинг имаа еднодневно дружење со членови на пензионерското друштво при македонската православна општина за Мелбурн и Викторија. Средбата учениците ја искористија за разговор со пензионерите на теми од наставата и секојдневниот живот на македонски јазик.

КЛУЧНИ ТОЧКИ
  • Разговор за теми од наставната програма и културни настани.
  • Учениците развиваат емпатија и благодарност.
  • Подобрување на расположението и благосостојбата на постарите лица.
  • Намалување на осаменоста и изолацијата на постарите лица.

Повеќе можете да прочитате ТУКА