Изложба во куќата на својот дедо во Струга

0
109

Во куќата на својот дедо каде денес е сместена административната зграда на Музејот „Д-р. Никола Незлобински“ во Струга, уметницата Дијана Томиќ-Радевска вечерва во 20 часот ќе изложеи свои дела. Таа ја поставува изложбата интердисциплинарно и in situ, користејќи делови од куќата и фасадата на музејот кој припаѓал во минатото на семејството Несторови (дедо по мајка). Томиќ Радевска вели дека изложбата е посветена на нејзиното семејство.

Повеќе можете да прочитате ТУКА