Горд сум што „Македонисимо“ ќе одекне во селото на мојот татко, на моето детство

0
81
foto: Cristina Radulescu

Со Трпчески ќе настапат: Александар Краповски на виолина, Александар Сомов на виолончело; на кларинет, саксофон и на кавал Хидан Мамудов, а зад удиралките е Влатко Нушев. Гостин ќе биде и Панде Шахов, кој ја направи транскрипцијата на прекрасните музички дела.

Повеќе можете да прочитате ТУКА