Две децении со ансамблот „Стефче Стојковски“ во Австралија

0
155

“Ова издание ќе остави белег во богатата македонска и светска музичка историја, ќе даде потврда за постоењето на македонските трајни духовни вредности, милениумски слоевито изграден македонски идентитет и културен ентитет. Љубовта кон македонската изворна музика секогаш била, е, и ќе биде приоритет во мојот живот. Македонија единствена, Македонија вечна! – Стефче Стојковски честитки за дваесет годишниот јубилеј, неуморна работа во зачувувањето на македонското фолклорно богатство во музиката, љубовта кон Македонија…