Изложба 140 години од раѓањето на Милтон Манаки

0
142

„140 години од раѓањето на Милтон Манаки 1882 – 2022“ е насловот на изложбата што вчера веше отворена во Заводот и музеј во Битола. Изложбата ја организира Државниот архив во рамките на 43. издание на фестивалот „Браќа Манаки“, а ја отвори министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска.

повеќе на линкот