Пораснавме во Сиднеј, но се одлучивме за фарма во село Зрзе

0
141

„Живеевме во прекрасна населба во Сиднеј, но во Австралија луѓето се пресериозни и не знаат да се забавуваат. Додека во Македонија луѓето, околината, околностите се некако подружељубиви и потопли. Нашиот дедо ни даде аманет еден ден ние внуците да се вратиме во неговиот роден крај и да создадеме своја фарма. Сметаме дека го исполнивме неговиот збор…“, раскажуваат браќата Михаил и Кристијан Шемкоски за CRNOBELO.com, и откриваат детали од животот во Зрзе, но и во Австралија.

Повеќе можете да прочитате тука