Две награди во Сараево за Дума

0
153

Режисерката Дина Дума освои две награди на програмата CineLink Industry Days каде учествуваше со својот нов проект „Скејтбордингот не е за девојчиња“ (Skateboarding is Not for Girls). Станува збор за долгометражен филм што младата Дума го развива заедно со Лидија Мојсовска. Наградите ги доби од Српскиот филмски центар и од Словенечкиот филмски центар и се однесуваат за понатамошниот развој на филмот.
Продуцентка на филмот е Лабина Митевска.

Повеќе можете да прочитате тука