Во Прличевата одаја во Охрид слики од Мајкл Клос

0
45

Сaмостојната изложба на дела канадскиот уметник со македонски корени Мајкл Клос денеска во 12 часот ќе биде отворена во Прличевата одаја на Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид. Под наслов „Сликарството на патот на хуманоста“ ќе бидат изложени десеттина платна кои за публиката ќе бидат достапни и во четврток и петок од 9 до 15 часот.

Повеќе можете да прочитате ТУКА