Наградата ,, Стојан Христов” за најдобра книга поезија од иселеник која ја доделува Агенцијата за иселеништво, оваа година добитник е авторката Емилија Тодорова од Сиднеј, Австралија, за збирката песни ,,Гравитација”.

0
289

Согласно Одлуката од Жири комисијата при Струшките вечери на поезијата за наградата ,, Стојан Христов” за најдобра книга поезија од иселеник која ја доделува Агенцијата за иселеништво, оваа година добитник е авторката Емилија Тодорова од Сиднеј, Австралија, за збирката песни ,,Гравитација”.
Од име на директорот Слободан Близнаковски и од име на сите вработени ѝ ја честитаме наградата на авторката и ѝ посакуваме успех во понатамошното творење.