МПЦО за Мелбурн и Викторија го одбележа Илинден

0
170

Во организација на Македонската православна општина за Мелбурн и Викторија, пред споменикот на македонскиот револуционер Гоце Делчев, во кругот на црквата “Свети Ѓеорѓи и Пресвета Богородица”, одбележана 119 – та годишнина од Илинденското востание и 78 години од АСНОМ.