ПОЧНАА РАБОТНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАТОТ ЗА СЕЛО БРУСНИК

0
47

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес изврши увид на почетокот на работните активности на локалниот пат за село Брусник. Со реализација на проектот, во овој дел на општината ќе се изврши изградба на фекална канализација и реконструкција на коловозот на локалниот пат за с. Брусник.

За периодот додека траат градежните активности, сообраќајот ќе се одвива по патот с.Брусник – с.Дихово.